قفسه بایگانی ریلی مکانیکی یا به گونه ای که در اسناد اداری منعکس میشود کمد بایگانی ریلی مکانیکی جهت نگهداری اسناد با حداکثر بهره گیری از محیط بایگانی و به منظور ایجاد ظرفیت بیشتر به کار می رود، در مقایسه با شیوه نگهداری اسناد توسط قفسه های ثابت، استفاده از کمد ریلی منجر به حذف راهرو های اضافی و اختصاص حداکثر فضا جهت نگهداری اسناد می شود به کار گیری از قفسه ریلی به علت محفوظ ماندن اسناد توسط کاور ها و درب ها وسقف، علاوه بر اختصاص فضای نگهداری بیشتر به جهت جلوگیری از نشستن گرد و غبار و سایر آلودگی ها، باعث کاهش آلودگی های محیطی بر روی اسناد نیز می گردد محصولات شرکت کارنو علاوه بر داشتن شرایط عمومی سایر قفسه های ریلی با توجه به استفاده از سیستم گیربکس به راحتی به حرکت درآمده و نیاز به وارد کردن نیروی فیزیکی زیاد توسط کاربر ندارد این تفاوت در مقایسه کمد بایگانی ریلی با قفسه ثابت فلزی هم صدق میکند مثلا کمد دوار که یک نوع قفسه ثابت فلزی به شمار می آید هم نیاز به داشتن راهروهای ثابت دارد در صورتی که این شرط در مورد قفسه بایگانی ریلی اتوماتیک یا برقی و مکانیکی صدق نمیکند اصولا راهروی دائمی بیشتر برای کتابخانه ها و محل هاییست که با مراجعه زیاد مواجه هستند و نیاز به لمس و دیدن کتاب یا سند الزامیست از اینرو ما کمتر کتابخانه ای میبینیم که به سمت متحرک شده رفته باشد و کماکان قفسه ثابت کتابخانه ای به انواع دیگر آن ترجیح داده میشود یا نهایتا از قفسه بایگانی ریلی کشویی (ترکیبی) استفاده میگردد.
همچنین با رعایت اصول ارگونومی که در همسان سازی وسیله با مشخصات و ویژگی های یوزر نمود پیدا میکند در طراحی و ساخت محصولات به بهره گیری از تیم تحقیق و توسعه کلیه سیستم ها از استاندارد بالای کیفی برخوردار می باشند. قفسه ریلی علاوه بر این شرایط بایستی در برابر نگهداری از اسناد مقاومت بالایی در مقابل خمش در بخش سینی کف و حفظ پایداری و تعادل، حرکت روان بر روی ریل و زیبایی و آراستگی اداری داشته باشد با توجه به بکارگیری سیستم های نگهداری اسناد در فضاهای اداری این آراستگی به حفظ روحیه کاربرانی که مستقیما با این محصولات سر و کر دارند کمک شایانی میکند لذا هر چه جلوه محصول از شمایل صنعتی به شکل اداری سوق پیدا کند به مزیت کیفی بهتری میرسد.
کمد ریلی (قفسه ریلی) به دلیل تنوع برند ها و کمپانی های سازنده این دست از مبلمان اداری در ایران به نام های مختلفی شناخته می شود لذا جهت عدم گمراهی متقاضیان گرامی لازم دانستیم به برخی از این نام ها اشاره کنیم:
کمد بایگانی ریلی ،قفسه ریلی نقشه، قفسه بایگانی ریلی الکترونیکی ، فایل بایگانی ، کمد ریلی مکانیکی ، قفسه ریلی مکانیکی ، قفسه بایگانی ریلی کتابخانه ای، قفسه ریلی فلزی ، کمد ریلی فلزی ، سیستم بایگانی ریلی مکانیکی ، قفسه ریلی نقشه ، کمد ریلی ، قفسه بایگانی ریلی اتوماتیک، کمد بایگانی، قفسه ثابت فلزی
با توجه به فراوانی نامگذاری بر روی وسایل انبارش و مدیریت اسناد و کالا جهت نامگذاری یکسان این محصول از نام های (کمد بایگانی ریلی) و (قفسه بایگانی ریلی) استفاده میکنیم.
تاریخچه کمد بایگانی ریلی مکانیکی در ایران به حدود پنجاه سال قبل میرسد و از اولین نمونه های آن در بخش های دولتی استفاده گسترده ی صورت پدیرفت چرا که در ابتدا تنها ادارات بزرگ و وزارتخانه ها مشتریان این کالای لوکس بودند و در طول سالیان متمادی و با فراگیر شدن فرهنگ استفاده از آن، کم کم به بخش خصوصی نیز راه پیدا کرد از بدو ورود قفسه بایگانی ریلی مکانیکی به ایران به صورت کپی از نمونه خارجی و در تنوع و کیفیت حداقلی تولید و عرضه میشده اند و به دلیل نداشتن دانش و امکانات مالی لازم برای تولید انبوه موارد تواید شده به صورت کارگاهی و با کیفیت پایین عرضه میگردید همینطور تنوع محصولات نیز پایین بود مثلا قفسه بایگانی ریلی کشویی (ترکیبی) چند دهه بعد از ورود این کالا به ایران تولید و عرضه شد یا قفسه بایگانی چرخشی که کمتر از ده سال از عمر تولید داخلی آن میگذرد.
یکی از معضلات موجود در تولید کمد بایگانی ریلی مکانیکی کمبود یا نبود خلاقیت در طراحی و تولید و همینطور سیستم فروش و مارکتینگ و عدم کمک گرفتن از واحد های تحقیق و توسعه قفسه بایگانی ریلی مکانیکی در کشور است به گونه ای که با گذشت سالهای متمادی از عرضه نمونه های اولیه این محصولات به کشور متاسفانه هنوز هم شاهد ارائه قفسه بایگانی ریلی مکانیکی با مشخصات فنی چند دهه قبل هستیم که متاسفانه جوابگوی نیاز روز نیست و استاندارد های زمان خویش را داراست.
شرکت کارنو با آگاهی نسبت به این مسئله اقدام به تولید کمد بایگانی ریلی مکانیکی با آخرین متد های تولید و بالاترین مشخصلت فنی و طراحی نموده تا جایی که به لحاظ مشخصات فنی کارنو همتراز بزرگ ترین تولید کنندگان قفسه بایگانی ریلی مکانیکی در دنیاست برای شناخت بهتر اجزای تشکیل دهنده و مشخصات فنی بهتر آنست که اجزای تشکیل دهنده این سیستم ها را تشریح کنیم کمد بایگانی ریلی مکانیکی از اجزای ذیل تشکیل شده است:
شاسی: شاسی کمد بایگانی ریلی مکانیکی در پایین ترین نقطه قرار میگیرد و کلیه یونیت ها بر روی شاسی قرار میگیرند شاسی حکم فونداسیون و اسکلت و کمد بایگانی را دارد و پایداری کل مجموعه با بهره گیری از شاسی صورت میپذیرد. البته شاسی به دو شیوه متفاوت وجود دارد شاسی متحرک که بر روی ریل قرار می گیرد و شاسی ثابت که به طور مثال برای قفسه ثابت نقشه یا هر چیز دیگری به کار می رود.
سیستم گیربکس: گیربکس کمد بایگانی ریلی مکانیکی در قسمت شاسی نصب و وظیفه آن افزایش نیروی ورودی توسط کاربر به فرمان از طریق افزایش نیروی ورودی با استفاده از چرخ دنده های متعدد است. با استفاده از سیستم گیربکس در کمد بایگانی ریلی با حداقل نیروی وارده قادر به حرکت فایل ها خواهید بود و این افزایش نیرو به واسطه تبدیل ضرایب نیروی وارد شده میباشد. که البته در شکل ثابت آن همانند شاسی نیاز به گیربکس نیست به عنوان نمونه در قفسه ثابت کتابخانه ای به علت ساکن بودن شلف ها و عدم نیاز به حرکت برای جابجایی از گیربکس بهره نمی برند.
فرمان: فرمان کمد بایگانی ریلی وظیفه انتقال نیرواز طریق کاربر را به عهده دارد کاربر با وارد نمودن نیرو به فرمان و انتقال آن از طریق زنجیر و چرخ دنده ها به گیربکس حرکت یونیت ها بر روی ریل میسر می شود. کاربرد فرمان نیز مانند شاسی و گیربکس مختص شلف های بر روی ریل میباشد و مثلا در کمد دوار به علت عدم حرکت کاربرد ندارد.
ستون ها: ستون های کمد بایگانی ریلی با فواصل 100 سانتی متری از یکدیگر و به منظور تفکیک هر دهانه در دو طرف سینی طبقات تعبیه می شوند همچنین پایداری قفسه بایگانی نیز توسط ستون ها که بر روی شاسی قرار میگیرند تامین می گردد ستون ها بسته به تحمل بار به ضخامت و شکل های متفاوتی تولید میشوند که در قفسه بندی انبار با بالاترین تحمل بار و در بایگانی اسناد در حالت کمترین تحمل بار عرضه می گردند.
سینی طبقات: سینی طبقات در کمد بایگانی ریلی بر روی ستون ها به کمک پین سوار شده و اسناد و یا کالا بر روی سینی طبقات مینشینند که برای فیکس شدن نیز از غش گیر به عنوان حائل کمک می گیرند. کل باری که سیستم تحمل میکند بر روی سینی طبقات مینشیند و از طریق ستون ها بار وارده به قسمت شاسی در پایین ترین نقطه مجموعه انتقال داده میشود.از نظر ابعاد و ظاهر، سینی ها بسیار متنوع هستند، شکل سینی ها برای زونکن و پوشه و.. در بخش اداری با سینی قفسه فروشگاهی که برای انباشت انواع اقلام در نظر گرفته شده به مقدار زیادی با هم فرق میکنند.
پل نگهداری طبقات: برای تحمل بار بالا توسط سینی طبقات در قسمت تحتانی سینی طبقات پل تقویت کننده قرار میگیرد که نقش حائل برای تحمل بارهای بالا را داراست پل نگهدارنده طبقات از خمش سینی در اثر بار متحمله جلوگیری به عمل می آورد.
کاور ها: قسمت پشت و جلوی کمد بایگانی ریلی با کاور پوشیده میشود ضمن اینکه فرمان نیز بر روی کاور جلو در نظر گرفته شده کاور ها علاوه بر پوشش مجموعه از نظر زیبایی نیز کاربری دارند برای دیزاین محصولات از کاور های ام دی اف استفاده شده و یا از کاورهای فلزی با رنگ بندی مختلف بهره میگیرند
سقف و کف: سقف و کف کمد بایگانی ریلی مکانیکی به وسیله ورق های فولادی پوشیده میشود سقه حد بالایی و کف حد پایینی سیستم را تعیین میکنند کف برای جلوگیری از سقوط اسناد یا کالا به داخل شاسی و سقف برای حفظ قفسه بایگانی ریلی از گرد و غبار، ریزش آب و.. از سقف محیط به داخل به کار میرود.
چرخ: چرخ های سیستم بایگانی ریلی مکانیکی از جنس چدن تهیه میشوند و وظیفه چرخ ها حرکت بر روی ریل به واسطه نیروی وارده کاربر که به وسیله فرمان به گیربکس منتقل شده است .
ریل: ریل کمد بایگانی ریلی برای حرکت چرخ چدنی در کف زمین فیکس میشود و قفسه ها به وسیله چرخ بر روی ریل حرکت موازی در راستای ریل خواهد داشت.
درب و قفل: سیستم بایگانی ریلی دارای درب و قفل در انتهای آخرین کمد هستند درب و قفل دو وظیفه حفظ امنیت و جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل را دارند.
کمد بایگانی از اجزای بسیار زیادی تشکیل شده مانند زنجیر ، چرخ دنده، پین طبقات و.. که در این مطلب به مهم ترین اجزای آن پرداختیم برای اطلاع از سایر جزئیات ز کاتالوگ و دفترچه مشخصات فنی میتوانید استفاده کنید.